Grasslands
FÖRPACKNINGSSTORLEKAR
340 G /1.8 KG /5.4 KG

Grasslands

FÖR KATTER AV ALLA RASER OCH LIVSSTADIER

Inspirerad av vår grässlätter och nordliga sjöar, ACANA Grasslands innehåller gräsuppfött lamm, frigående anka, hela redeslagda ägg och vildfångad hel gädda från västra Kanada. 

Full med lokalproducerade ingredienser – allt levereras färskt eller rått dagligen i WholePrey™-förhållanden för att spegla din katts naturliga diet. Acana Grasslands ger din katt näring helt naturligt utan långa listor av syntetiska tillsatser.

Kolhydratbegränsat och fyllt med köttprotein, ACANA är tillagat enligt vår biologiskt korrekta standard – allt i Wholeprey™-förhållanden (70 % kött, 20 % inälvor 10 % brosk) i våra prisbelönta NorthStar®-kök. Vi tror att du kommer att älska ACANA, och ännu viktigare, vi tror att din katt kommer att göra det också!

DET HANDLAR OM KÖTTET

Katter har specifika näringsbehov som härstammar från deras förfäder. Därför anser vi att de bör äta på samma sätt som dem. I naturen tillgodoser katten sitt näringsbehov genom att få i sig hela bytesdjur – muskelkött som ger protein; lever, njure och mage (våm) som ger vitaminer och mineraler; ben och brosk som innehåller kalcium och fosfor.

Hur kan du vara säker på att din katts mat är biologiskt korrekt? Det är enkelt, svara bara på tre frågor om kött.

 • HUR MYCKET KÖTT? (75 %)

  ACANA Grasslands är fyllt med 75 % kött – upp till dubbelt så mycket som de flesta foder för katter, och helt utan växtproteinkoncentrat.
 • HUR MYCKET FÄRSKT KÖTT? (1/2)

  1/2 av köttet i ACANA Regionals är färskt vilket tillför viktiga näringsämnen i deras mest närande form medan 1/2 torkas för att ge en koncentrerad och naturlig källa till köttprotein.
 • HUR MÅNGA SORTER AV KÖTT? (5)

  ACANA Grasslands innehåller fem typer av färskt kött i WholePrey™-förhållande vilket inkluderar kött, inälvor och brosk för att ge naturlig och komplett näring.

  • Gräsuppfött lamm – kött, lever, hjärta, njure och brosk – allt färskt från lokala gårdar.
  • Frigående anka – kött, inälvor och brosk – allt färskt från lokala gårdar.
  • Redeslagda ägg – hela och färska från lokala präriegårdar.
  • Gädda – hel och färsk från Kanadas rena sjöar.
  • Frigående kalkon – kött, lever, hjärta, njure och brosk – allt färskt från lokala gårdar.

BARA TRE TILLSATSER | NATURLIGA NÄRINGSÄMNEN

ACANA Grasslands höga kötthalt i WholePrey™-förhållanden ger näring naturligt – en koncentrerad och naturlig källa av praktiskt taget varje näringsämne din katt behöver för att må bra. Alla näringsämnen i ACANA återfinns i naturen och är inte syntetiska vilket begränsar tillsatserna till kolin, zink och koppar.

KANADAS BÄSTA OCH FÄRSKASTE INGREDIENSER

Utifrån kattens biologiska förutsättningar och för att likna den diet som naturen tänkt att din katt ska äta, har vi tillagat ACANA Grasslands i våra prisbelönta NorthStar®-kök av näringsrikt varierat kött, animaliska proteiner och fett samt en begränsad mängd kolhydrater och helt fri från spannmål.

Rått gräsuppfött lamm (8 %), färsk anka (8 %), färska hela ägg (8 %), torkat lammkött (8 %), hel torkad sill (8 %), torkad kalkon (8 %), hela gröna ärtor, hela röda linser, hela kikärtor, lammfett (6 %), färsk vildfångad gädda (5 %), rå lammlever (4 %), färska ankinälvor (lever, hjärta, njure) (4 %), färskt kalkonkött (4 %), hela gröna linser, hela pintobönor, hela gula ärtor, pollockolja (2 %), soltorkad alfalfa, torkat lammbrosk (1 %), rå lammage (1 %), torkad brun kelp, färsk pumpa, färsk butternutsquash, färsk palsternacka, färsk grönkål, färsk spenat, färsk salladssenap, färska majroveblad, färska morötter, färska Red Deliciousäpplen, färska Bartlettpäron, frystorkad lever (lamm och anka) (0.1 %), färska tranbär, färska blåbär, cikoriarot, gurkmeja, mjölktistel, kardborrerot, lavendel, läkemalva, nypon.

TILLSATSER: kolin, zink och koppar.

Innehåller blandade tokoferoler (ett naturligt tokoferol rikt extrakt av vitamin E och rosmarinolja). Innehåller också probiotika Enterococcus faecium.

SKAPAT FÖR KÖTTÄTARE

De kanske ser annorlunda ut, men din katt har samma anatomi och näringsbehov som sina förfäder – vilket innebär att den har utvecklats till en köttätare och anpassad för en kost rik på kött, protein och fett.

Baserat på detta biologiska faktum har Acana speglat den naturliga kosten för din katt. Rik på protein och fett samt begränsar mängden oönskade kolhydrater.

 • ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR

  Råprotein (min.) 37 %
  Råfett (min.) 20 %
  Råaska (max.) 8.5 %
  Växttråd (max.) 3 %
  Vatten (max.) 10 %
  Kalcium (min.) 1.8 %
  Fosfor (min.) 1.4 %
  Magnesium (max.) 0.1 %
  Taurin (min.) 0.15 %
  Omega-6 (min.) 2.5 %
  Omega 3 (min.) 1 %
  DHA (min.) 0.2 %
  EPA (min.) 0.2 %
 • VITAMINER & MINERALER

  Vitaminer

  Vitamin A 34 KIU/kg
  Vitamin D3 2800 IU/kg
  Vitamin E 335 IU/kg
  Vitamin B1 (Tiamin) 75 mg/kg
  Vitamin B2 (Riboflavin) 48 mg/kg
  Vitamin B3 (Niacin) 375 mg/kg
  Vitamin B5 (Pan. Acid) 42 mg/kg
  Vitamin B6 (pyridoxin) 42 mg/kg
  Vitamin B12 0.2 mg/kg
  Biotin 0.8 mg/kg
  Folsyra 5.0 mg/kg
  Kolin 2,700 mg/kg
  Vitamin K 0.2 mg/kg

  Mineraler

  Natrium 0.62 %
  Klorid 0.76 %
  Kalium 0.80 %
  Magnesium 0.1 %
  Järn 212 mg/kg
  Zink 235 mg/kg
  Koppar 30 mg/kg
  Mangan 24 mg/kg
  Jod 2.2 mg/kg
  Selen 1.2 mg/kg
 • AMINOSYROR

  Lysin 2.4 %
  Treonin 1.4 %
  Methionin 0.7 %
  Isoleucin 1.3 %
  Leucin 2.4 %
  Valin 1.6 %
  Arginin 2.3 %
  Fenylalanin 1.4 %
  Histidin 0.7 %
  Tryptofan 0.34 %
  Cystin 0.4 %
  Tyrosin 0.9 %
  Taurin 0.2 %

DIN KATT ÄR UNIK

Precis som du är din katt en unik individ vars kostbehov varierar beroende på miljö, ålder och aktivitet.

Tabellen nedan erbjuder en utgångspunkt och justeras enligt behov för bästa vikt och kondition. Vi föreslår att du håller koll på kattens vikt och anpassar ransonerna om det behövs. Vi rekommenderar att katten utfodras två gånger om dagen och alltid har tillgång till rent och friskt vatten.

regionals-cat-grasslands-feedingguide-900

† Använd ett vanligt doseringsmått som rymmer 250 ml/120 g. Servera torrt eller lite fuktigt. Gå till veterinären regelbundet. Vi rekommenderar att du förseglar påsen ordentligt och förvarar den på ett svalt och torrt ställe för att fodret ska hålla sig fräscht.

KALORIFÖRDELNING

Jämfört med vanligt hund- och kattfoder ger ACANA fler kalorier från fett och proteiner och färre från kolhydrater och minskar därför risken för fetma och gör att din katt når bästa möjliga välmående och utveckling.

ME (beräknad omsättbar energi) 4040 kcal/kg (485 kcal/120 g), med 37 % från protein, 21 % från frukt och grönsaker samt 42 % från fett.

70 % LAMM, ANKA, ÄGG OCH FISK

KÖTTBASERAD MAT SOM SPEGLAR KATTENS NATURLIGA KOST.

Dagens katter är inte bara kapabla att äta samma mat som sina förfäder, utan kräver det faktiskt för att uppnå en optimal hälsa. Precis som sina förfäder är våra sällskapskatter rovdjur – utrustade med vassa tänder, en kort matsmältningskanal och en kropp utvecklad för att smälta protein och fett 
från kött.

Filosofin kring vårt prisbelönta biologiskt korrekta foder är enkel: spegla kvantiteten, färskheten och de olika typer av kött som hundar utvecklats för att äta, begränsa samtidigt kolhydrater och syntetiska ingredienser som inte hör hemma i din hunds naturliga kost.

 • HÖG KÖTTHALT (75 %) OCH PROTEINHALT (37 %)

 • HÖGA HALTER AV FÄRSKT KÖTT (1/2)

 • EN OSLAGBAR VARIATION AV KÖTT (5 SORTER)

  Tänk dig kattens naturliga diet: ägg idag, en fågel eller mus imorgon och en fisk nästa dag. En rik variation av färsk fågel, fisk och kött är grundfilosofin i våra biologiskt korrekta foder. Därför innehåller Acana Grasslands en variation av frigående gräsuppfött lamm, frigående anka, redeslagda ägg och sötvattensfisk. Allt i WholePrey™-förhållanden med 70 % kött, 20 % inälvor och 10 % brosk för att spegla den naturliga dieten och eliminera långa listor av tillsatser.

  Jämfört med konventionell kattmat som normalt innehåller endast en eller två sorters kött, ofta processat och inte färskt eller i WholePrey™-förhållanden, vilket innebär att långa listor av syntetiska tillsatser är nödvändiga.

 • WHOLEPREY™

  I naturen tillgodoser katten sitt näringsbehov genom att få i sig hela djur – muskelkött som ger protein och fett, inälvor ger vitaminer och mineraler, ben och brosk innehåller kalcium och fosfor.

  Wholeprey™ innebär att fodret innehåller 70 % kött, 20 % inälvor och 10 % brosk i halter som speglar naturen och på så sätt ger naturlig näring utan att behöva använda syntetiska tillsatser av vitaminer och aminosyror.

  Jämfört med konventionell kattmat som ofta innehåller över 20 olika tillsatser av aminosyror, vitaminer och mineraler.

 • BEGRÄNSAD MÄNGD KOLHYDRATER (25 %)

  Din katt har inget näringsbehov av kolhydrater och den naturliga dieten innehåller mycket få, om ens några. Även om det är allmänt känt att kolhydrater är en ledande orsak till fetma och diabetes, innehåller konventionella kattmat ofta mer än 50 %.

  Det är därför biologisk korrekta ACANA innehåller lågglykemiska frukter och grönsaker som hel pumpa och butternutsquash vilka långsamt går ut i till blodet och ger en stabil blodsockernivå och minskar risken för fettlagring.

  Jämfört med konventionell kattmat som ofta innehåller mer än 50 % kolhydrater samt högglykemiska ingredienser som ris, potatis och tapioka.