Adult Small Breed
Förpackningsstorlekar
340 G / 2 KG / 6 KG

Adult Small Breed

FÖR SMÅ HUNDAR FRÅN ETT ÅR OCH UPPÅT

Alla hundar är köttätare av naturen och biologiskt anpassade för en kost som har mycket och olika sorters kött och lite frukt och grönsaker.

Det är därför ACANA Adult Small Breed är fullmatad med frigående kyckling, vildfångad flundra och hela ägg som levereras färskt i WholePrey™-utförande så att de kryllar av näring och smak.

ACANA är rik på köttproteiner för att främja hundens bästa möjliga hälsa och kondition, samtidigt som ACANA utesluter korn och snabba kolhydrater som ris, tapioka och potatis.

Vårt biologiskt korrekta foder tillverkas av Kanadas mest högkvalitativa och färska ingredienser i våra prisbelönta kök och kommer garanterat att hålla din hund frisk, glad och stark.

Läs om våra ingredienser – vi tror att du instämmer!

ALLT HANDLAR OM KÖTTET

Dagens hundar är byggda precis som sina förfäder och vi tycker att de bör äta som dem. Hur kan du vara säker på att din hunds mat är biologiskt korrekt? Det är enkelt, svara bara på tre frågor om kött.

 • HUR MYCKET KÖTT?

  ACANA Adult Small Breed fyllt med 60 % kött – upp till dubbelt så mycket som de flesta specialfoder för hundar, och helt utan växtproteinkoncentrat.
 • HUR MYCKET FÄRSKT KÖTT?

  1/3 av köttet i ACANA är FÄRSKT vilket tillför viktiga näringsämnen i deras mest närande form medan 2/3 torkas för att ge en stark och naturlig källa till köttprotein.
 • HUR MÅNGA TYPER AV KÖTT?

  ACANA har tre typer av färskt kött i WholePrey™-utförande som innehåller kött, organ och brosk för att ge naturlig och komplett näring.

  • Frigående kyckling – kött, lever, hjärta, njure och brosk – allt färskt från lokala gårdar.
  • Redeslagda ägg – hela och färska från lokala präriegårdar.
  • Vildfångad flundra – hel och färsk från norra Vancouverön.

I naturen finns inga syntetiska tillsatser utan där tillgodoser hundar och vargar sitt näringsbehov genom att få i sig bytesdjur – muskelkött som ger protein; lever, njure och mage som ger vitaminer och mineraler; ben och brosk som innehåller kalcium och fosfor.

ZINK | VÅRT ENDA TILLSKOTT

ACANA speglar den naturliga kosten som innehåller kött, organ och brosk i förhållanden som ger näring naturligt, vilket ger en koncentrerad och naturlig källa av praktiskt taget varje näringsämne din hund behöver för att må bra. Det är därför så gott som alla näringsämnen i ACANA återfinns i naturen och alltså inte är syntetiska.

KANADAS BÄSTA OCH FÄRSKASTE INGREDIENSER

ACANA Adult Small Breed har ett varierat innehåll med lokala ingredienser som är uppfödda, fångade eller odlade av människor som vi känner och litar på. Ingredienserna, som är godkända för mänsklig konsumtion, levereras färska till våra prisbelönta kök varje dag!

Färskt kycklingkött (12 %), torkat kycklingkött (12 %), torkat kalkonkött (12 %), röda linser, hela gröna ärtor, bondbönor, kycklingfett (5 %), färska kycklinginälvor (lever, hjärta, njure) (4 %), torkad sill (4 %), färska hela ägg (4 %), färsk hel flundra (4 %), sillolja (2 %), soltorkad alfalfa, gröna linser, hela gula ärtor, ärtfiber, färskt kycklingbrosk (1 %), brun kelp, färsk hel pumpa, färsk hel butternutsquash, färsk hel palsternacka, färsk grönkål, färsk spenat, färsk salladssenap, färska majroveblad, färska hela morötter, färska Red Deliciousäpplen, färska Bartlettpäron, frystorkad kycklinglever, frystorkad kalkonlever, färska hela tranbär, färska hela blåbär, cikoriarot, gurkmeja, mjölktistel, kardborrerot, lavendel, läkemalva, nypon, enterococcus faecium.

TILLSATTSER: ZINK. KONSERVERAD MED VITAMIN E.

SKAPAD FÖR KÖTTÄTARE

De må se olika ut, men din hund har samma anatomi som vargen och det innebär att hunden är en köttätare som är gjord för en kost som är rik på kött, protein och fett.

Utifrån detta biologiska faktum, och för att skapa den diet som Moder Jord har ansett att din hund ska ha är ACANA full av näringsrika proteiner och fetter samt begränsad på oönskade kolhydrater.

 • ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR

  Råprotein 31 %
  Råfett 17 %
  Råaska 7 %
  Växttråd 5 %
  Vatten 12 %
  Kalcium 1.4 %
  Fosfor 1.1%
  Omega-6 2.6 %
  Omega-3 1.1 %
  DHA 0.3 %
  EPA 0.3 %
  Glukosamin 1400 mg/kg
  Kondroitinsulfat (min.) 900 mg/kg
  Linolsyra 2.4 %
  Kolhydrater 28 %
 • VITAMINER & MINERALER

  Vitaminer

  Vitamin A 13 KIU/kg
  Vitamin D3 1,450 IU/kg
  Vitamin E 130 IU/kg
  Vitamin B1 (Tiamin) 5.4 mg/kg
  Vitamin B2 (Riboflavin) 5.8 mg/kg
  Vitamin B3 (Niacin) 53 mg/kg
  Vitamin B5 (Pantotensyra) 19 mg/kg
  Vitamin B6 (pyridoxin) 3 mg/kg
  Vitamin B12 0.07 mg/kg
  Folsyra 1.4 mg/kg
  Kolin 2,160 mg/kg

  Mineraler

  Natrium 0.32 %
  Klorid 0.5 %
  Kalium 0.72 %
  Magnesium 0.12 %
  Järn 170 mg/kg
  Zink 175 mg/kg
  Koppar 20 mg/kg
  Mangan 13 mg/kg
  Jod 1.8 mg/kg
  Selen 0.64 mg/kg
 • AMINOSYROR

  Lysin 2.21 %
  Treonin 1.22 %
  Metionin 0.62 %
  Isoleucin 1.30 %
  Leucin 2.26 %
  Valin 1.58 %
  Arginin 2.19 %
  Fenylalanin 1.37 %
  Histidin 0.67 %
  Tryptofan 0.3%
  Cystin 0.34 %
  Tyrosin 098 %
  Metionin-Cystin 0.96 %
  Fenylalain-Tyrosin 2.35 %
 • ÖRTER

  Cikoriarot 700 mg/kg
  Lakritsrot 500 mg/kg
  Angelikarot 350 mg/kg
  Bockhornsklöver 350 mg/kg
  Marigold Flowers 350 mg/kg
  Ringblomma 350 mg/kg
  Pepparmyntsblad 300 mg/kg
  Kamomillblommor 300 mg/kg
  Maskrosrot 150 mg/kg
  Kyndel 150 mg/kg

DIN HUND ÄR UNIK

Precis som du är din hund en unik individ vars kostbehov varierar beroende på miljö, ålder och aktivitet.

Tabellen nedan erbjuder en utgångspunkt och justeras enligt behov för bästa vikt och kondition. Vi föreslår att du håller koll på hundens vikt och anpassar ransonerna om det behövs. Vi rekommenderar att hunden utfodras två gånger om dagen och alltid har tillgång till rent och friskt vatten.

Acana_dog_adult_small_breed-guide† Använd ett vanligt doseringsmått som rymmer 250 ml/120 g. Servera torrt eller lite fuktigt. Gå till veterinären regelbundet. Vi rekommenderar att du förseglar påsen ordentligt och förvarar den på ett svalt och torrt ställe för att fodret ska hålla sig fräscht.

KALORIFÖRDELNING

Jämfört med vanligt hund- och kattfoder ger ACANA fler kalorier från fett och proteiner och färre från kolhydrater och minskar därför risken för fetma och gör att din hund når bästa möjliga välmående och utveckling.

Den metaboliska energin är 3510 kcal/kg (421 kcal per 250ml/120g cup), med 31 % från protein, 28 % från frukt och grönsaker och 41 % från fett.

Biologiskt Korrekt

KÖTTBASERAD MAT SOM SPEGLAR VALPENS NATURLIGA KOST.

Gråvargen är förfader till alla hundar. Även om år av avel har fått fram hundratals “vargar” med olika utseende har beteendet hos dagens hundar och deras vargkusiner varit detsamma, så det är inte konstigt att även deras matbehov är detsamma.

Filosofin kring vårt prisbelönta biologiskt korrekta foder är enkel: spegla kvantiteten, färskheten och de olika typer av kött som hundar utvecklats för att äta, begränsa samtidigt kolhydrater och syntetiska ingredienser som inte hör hemma i din hunds naturliga kost.

 • HÖG KÖTTHALT (60 %)

 • HÖGA HALTER AV FÄRSKT KÖTT (1/3)

 • ETT VARIERAT UTBUD AV FÄRSKT KÖTT (3)

  I naturen drar hunden nytta av ett urval av bytesdjur. Det är därför ACANA innehåller en varierad och stor mängd frigående kyckling, hela ägg och hel fisk, allt i näringsrikt WholePrey™-utförande av kött, organ och brosk som efterliknar den naturliga kosten, vilket eliminerar de långa listor med syntetiska tillsatser du finner i konventionella hundfoder.

  Jämför med konventionella hundfoder som innehåller en eller två typer av kött, sällan i WholePrey-utförande  och med långa listor av syntetiska tillsatser.

 • HÖG HALT KÖTTPROTEIN (31 %)

  Helt utan koncentrat av potatisprotein eller ärter som är vanligt i dagens hundfoder hämtar ACANA i stället sitt rika proteininnehåll från animaliska ingredienser (inte växter) av högsta klass, som skapar slanka muskler och verkar närande för din hund i linje med hans evolutionära behov.

  Jämför med konventionella hundfoder som ofta antingen har lite protein (och mycket kolhydrater) eller använder olämpliga växtproteinkoncentrat för att kunna hävda att de har en hög proteinhalt.

 • BEGRÄNSAD MÄNGD KOLHYDRATER (30 %)

  Kolhydrater är känd som en tydlig orsak till fetma och diabetes, och något din hunds naturliga kost har mycket lite av. Det är därför ACANA begränsar kolhydraterna och ersätter snabba kolhydrater (såsom ris, potatis och tapioka) med lågglykemiska frukter och grönsaker.

  Jämför detta med konventionella hundfoder vars innehåll ofta överstiger 50 % kolhydrater och har högglykemiska ingredienser som potatis, tapioka och ris.