Färska regionala ingredienser

INGREDIENSER VI ÄLSKAR FRÅN MÄNNISKOR VI LITAR PÅ

Västra Kanadas bondgårdar, vidsträckta rancher, bördiga prärier och kalla klara vatten är vår inspirationskälla och ger oss våra färska lokalproducerade ingredienser.

Till skillnad från de flesta andra hund- och kattfoderproducenters foder motsvarar vårt utbud av färska lokalproducerade ingredienser din hund eller katts naturliga kost genom att näringsämnena levereras i sin mest naturliga form.

Från frigående fågel, ägg, gårdsuppfött kött och vildfångad fisk till solmogna frukter och grönsaker – alla våra ingredienser föds upp och odlas lokalt och är godkända som livsmedel för mänsklig konsumtion. De levereras färska till vårt kök dagligen, utan konserveringsmedel och fyllda med näring.

Vårt prisbelönta NorthStar®-kök i mitten av den dynamiska agrikulturen i Alberta är utrustat med det absolut senaste inom tillredning av färsk mat. Tack vare läget får vi tillgång till lokala bönder som vi samarbetar med för att vår strävan efter färsk, närproducerad mat ska nå nästa nivå.

PÅ VILKET SÄTT ÄR ACANA ANNORLUNDA?

Vad många fodertillverkare kallar färskt är egentligen kött som räknas som djurfoder, kött som frysts in i block om 25 kg för att underlätta transport och förvaring, och som ofta fryses och tinas flera gånger om. Det tar vanligtvis flera månader innan det blir mat för sällskapsdjur.

Än värre är att många nordamerikanska djurfodertillverkare använder torkade ingredienser från djur, tillsätter fyra delar vatten och skapar på så sätt en “köttmassa” – en ingrediens som de sedan kallar “färsk eller rå”.

Inte undra på att det råder förvirring här!

FÄRSKT OCH RÅTT – PÅ ACANAS SÄTT

I en bransch med mycket liberala innehållsförteckningar tror vi på vikten av att tydliggöra vad som är en ingrediens och vad som inte är det. När vi säger färskt menar vi det. Vår definition av färskt eller rått lyder:

FÄRSKT: Våra färska ingredienser uppfyller AAFCO-standard: NEDKYLNING SOM ENDA BEVARINGSMETOD.

RÅTT: AAFCO ger flertalet definitioner på rått, varav endast en används av oss; VÅRA RÅA INGREDIENSER ÄR PRECIS SOM VÅRA FÄRSKA, BARA ATT DE FRYSTS NED.