Begränsad mängd kolhydrater

ACANA BEGRÄNSAR MÄNGDEN KOLHYDRATER TILL 30 % OCH DEN GLYKEMISKA BELASTNINGEN TILL 9

Även om det är allmänt känt att kolhydrater är en ledande orsak till övervikt och diabetes innehåller ofta den konventionella hund- och kattmaten mer än 50 % kolhydrater. 

Något som är ännu värre är att hundmat ofta innehåller snabba kolhydrater som ris, potatis och tapioka; stärkelser som förbrukas snabbt vilket gör att blodsockret skjuter i höjden och skapar ett utökat fettlager – faktorer som kopplas till övervikt och diabetes.

Det är därför biologisk korrekta ACANA innehåller lågglykemiska frukter och grönsaker som hel pumpa och butternutsquash vilka långsamt går ut i till blodet och ger en stabil blodsockernivå och minskar risken för fettlagring.

BEGRÄNSAD MÄNGD KOLHYDRATER | GLYKEMISK BELASTNING

Glykemisk belastning (GB) är det bästa sättet att mäta matens påverkan på blodsockret och det i sin tur beräknas genom att multiplicera den glykemiska indexnivån (GI) hos kolhydraterna med mängden kolhydrater i maten.

Glykemisk belastning = Glykemiskt index × Gram kolhydrater ÷ 100.

En glykemisk belastning över 20 anses vara högt, 11-19 är mittemellan och 10 eller mindre anses vara lågt. All ACANA-mat har GB 10 eller mindre vilket skapar förutsättningar för slanka muskler med mindre underhudsfett.