Färska lokala råvaror

Västra Kanadas bondgårdar, vidsträckta rancher, bördiga prärier och kalla klara vatten är vår inspirationskälla och ger oss våra färska lokalproducerade ingredienser.

Till skillnad från de flesta andra hund- och kattfoderproducenters foder motsvarar vårt utbud av färska lokalproducerade ingredienser din hund eller katts naturliga kost genom att näringsämnena levereras i sin mest naturliga form.

Från frigående fågel, ägg, gårdsuppfött kött och vildfångad fisk till solmogna frukter och grönsaker – alla våra ingredienser föds upp och odlas lokalt och är godkända som livsmedel för mänsklig konsumtion. De levereras färska till vårt kök dagligen, utan konserveringsmedel och fyllda med näring.

Vårt prisbelönta NorthStar®-kök i mitten av den dynamiska agrikulturen i Alberta är utrustat med det absolut senaste inom tillredning av färsk mat. Tack vare läget får vi tillgång till lokala bönder som vi samarbetar med för att vår strävan efter färsk, närproducerad mat ska nå nästa nivå.

På vilket sätt är Acana annorlunda?

Vad många fodertillverkare kallar färskt är egentligen kött som räknas som djurfoder, kött som frysts in i block om 25 kg för att underlätta transport och förvaring, och som ofta fryses och tinas flera gånger om. Det tar vanligtvis flera månader innan det blir mat för sällskapsdjur.

Än värre är att många nordamerikanska djurfodertillverkare använder torkade ingredienser från djur, tillsätter fyra delar vatten och skapar på så sätt en “köttmassa” – en ingrediens som de sedan kallar “färsk eller rå”.

Inte undra på att det råder förvirring här!

Färskt och rått – På Acanas sätt

I en bransch med mycket liberala innehållsförteckningar tror vi på vikten av att tydliggöra vad som är en ingrediens och vad som inte är det. När vi säger färskt menar vi det. Vår definition av färskt eller rått lyder:

Färskt: Våra färska ingredienser uppfyller AAFCO-standard: NEDKYLNING SOM ENDA BEVARINGSMETOD.

Rått: AAFCO ger flertalet definitioner på rått, varav endast en används av oss; VÅRA RÅA INGREDIENSER ÄR PRECIS SOM VÅRA FÄRSKA, BARA ATT DE FRYSTS NED.

Ingredienser vi älskar från människor vi litar på

Gårdsuppfött rött kött

Vårt röda kött kommer från frigående djur som föds upp naturligt på lokala gårdar i hjärtat av den orörda kanadensiska landsbygden hos människor som vi känner och litar på.

Vårt lokala lamm från Suffolk, Angusbiff och kanadensiska bisonoxe levereras färskt i ordets rätta bemärkelse, 100 % fria från konserveringsmedel och laddade med bra näringsämnen och en smak som alla hundar och katter instinktivt suktar efter. Receptet är enkelt och naturligt: frisk luft, rent vatten och naturligt präriekorn.

Nötkött av Black Angus
Albertas gårdsmarker

Vår Angusbiff är fri från hormoner och antibiotika och uppfödd av lokala gårdsägare som vi känner och litar på, som Bern och Kristen Kotelko på Spring Creek Ranch. Vår Angusbiff är naturligt uppfödd i hjärtat av Kanadas gårdsmarker. Den har gått igenom kontroller för mänskligt livsmedel när det levereras färskt till oss utan konserveringsmedel och fylld med näring och smak.

Frigående bisonoxe
Albertas gårdsmarker

Lokala bönder som vi känner och litar på, som Katelyn och Roger på Canadian Rangeland, föder upp vår Alberta-bison naturligt, utan hormoner och antibiotika, på gårdsmarkerna i Alberta. Vår bison har gått igenom kontroller för mänskligt livsmedel innan den anländer färsk till oss varje dag. Den innehåller inga konserveringsmedel och är sprängfylld med näringsämnen och god smak.

Lamm från Albert
Albertas gårdsmarker

De lokala ranchägarna Vicky och Shayne Horn på Tangle Ridge Ranch föder upp våra frigående lamm naturligt, utan hormoner eller antibiotika. Efter kontroller som säkerställer att lammet från Alberta skulle passa mänsklig konsumtion anländer det till våra kök färskt, utan konserveringsmedel i en mör konsistens som är full av naturlig smak.

Alberta-fläsk
Albertas gårdsmarker

Vårt Alberta-fläsk är naturligt och humant uppfött utan hormoner och antibiotika utav våra lokala uppfödare Dan och Victor från Majeau AG Enterprises i hjärtat av Albertas prärielandskap. Vårt fläsk har genomgått kontroller för mänskligt livsmedel innan den anländer färsk till oss varje dag – helt utan konserveringsmedel och sprängfylld med naturliga näringsämnen och smak.

Frigående kyckling & ägg

Våra fåglar föds upp frigående på lokala gårdar av människor vi känner och litar på med konstant tillgång till färskt vatten och mat.

Albertas djurvårdsprogram säkerställer standarden för välmåendet hos kanadensiska gårdsdjur och vår frigående kyckling, kalkon, anka och våra ägg klassificeras i samma standard som de som används för människors livsmedel, innan de levereras till våra kök färska och fulla med näring.

Frigående kyckling
Lokala präriegårdar

Vår frigående Cobbkyckling växer upp på lokala präriegårdar hos folk som vi känner och litar på, som Aleida på Meko Farms. Vår kyckling födds upp utan antibiotika eller hormonförhöjande foder och passerar kontrollen för mänskligt livsmedel innan den anländer färsk dagligen.

Frigående kalkon
Lokala präriegårdar

Vår frigående kalkon växer upp på lokala präriegårdar hos folk som vi känner och litar på, som Astrid Velthuis på Pine Park Turkey Farm i soliga Alberta. Våra kalkoner slipper antibiotika och hormonpreparerat foder, har gått igenom kontroller för mänskligt livsmedel och anländer färska och utan konserveringsmedel.

Frigående anka

Aurora i Ontario

Våra frigående Mulardankor växer upp på en kost av naturligt spannmål och brunnsvatten hos vår pålitliga leverantör King Cole i Aurora i Ontario. Våra Moulardankor har gått igenom kontroller för mänskligt livsmedel och anländer färska varje dag och är laddade med en massa nyttigheter och välsmak.

Ägg

Präriegårdar

Våra ägg är det perfekta livsmedlet – sprängfyllt med näringsrika proteiner och fetter. Äggen levereras färska och helt utan konserveringsmedel av lokala bönder som vi känner och litar på, som Jason från Rosemary i Alberta.

Vildfångad fisk

Kanadas orörda och stilla vatten är kända för sin mångfald av vild fisk. Genom att spegla vårt rika marina arv är den färska fisken från Acana oöverträffad av andra foderproducenter.

Vår saltvattenfisk är fiskad i sitt naturligt vilda tillstånd i Port Hardy vid öarna i norra Vancouver och vår sötvattenfisk är fiskad i sitt vilda tillstånd med hållbara metoder i våra kalla nordliga sjöar. Båda skickas till våra prisbelönta kök lika färska och kalla som vattnet de fiskats ur.

Färsk, vild och hel saltvattenfisk
Norra Vancouveröarna

Vår saltvattenfisk dras upp vid Vancouveröns norra kust av lokala fiskare som Leo och levereras till oss samma dag, färsk och lika kall som vattnet den kom ifrån.

Kanadas orörda och stilla atlantvatten ger oss vår sill, piltandade flundra, kungsfisk, sardin och silverkummel som alla är fulla av näringsrika proteiner, selen och B12.

Färsk, vild och hel insjöfisk
De nordliga sjöarna vid Alberta & Saskatchewan

Med sitt ursprung i västra Kanada levereras vår sötvattenfisk, till exempel gädda, glasögongös, gul abborre och kanadasik färsk från de kalla sjöarna i norra Alberta och Saskatchewan.

Vår sötvattenfisk fångas på ett hållbart sätt i sin naturliga miljö av lokala fiskare, som Brian från The Freshwater Fish Company i Kanada, för att endast en eller två dagar från det att de dragits upp levereras utan konserveringsämnen och fyllda med naturlig, färskfiskad näring.

Frukt och grönsaker

Maten från ACANA innehåller färska frukter och grönsaker, allt från Bartlettpäron till butternutsquash levereras från västra Kanadas bördiga gårdar och fruktträdgårdar.

Färsk frukt tillför viktiga vitaminer och skyddande näringsämnen på ett naturligt och biotillgängligt sätt och färska grönsaker som pumpa och squash tillför lösliga fibrer som underlättar en hälsosam matsmältning utan att innehålla mer kolhydrater än vad som behövs för att skapa ett torrfoder.

Hela frukter
Okanagan Valley

I fruktträdgårdarna i Okanagan Valley får våra Red delicious-äpplen och Bartlettpäron mogna i solen för att senare levereras FÄRSKA, hela och helt utan konserveringsmedel utav människor som vi känner och litar på, som Colleen från Sunfresh farms.

Hela grönsaker
Lokala producenter

Våra grönsaker odlas på de lokala präriegårdarna av människor vi känner och litar på, som Nobby från Sudo Farms, innan de levereras till vår dörr färska, hela, utan konserveringsämnen och fulla av naturliga antioxidanter.

Lokala örter

Örterna i Acana är alla av nordamerikanskt ursprung och odlas vanligtvis i British Columbia och Saskatchewan av människor vi känner och litar på, som Herbert från Cultus Lake, och levereras antingen färskt eller varsamt torkat under solen på prärien.

Eftersom naturen själv är den starkast helande kraften söker våra hundar och katter instinktivt upp växter och plantor som förbättrar deras hälsa när de har möjlighet. Det är därför örterna i Acana efterliknar det naturliga sättet att äta, underlättar en hälsosam matsmältning, verkar stärkande och återbyggande för att stötta organ och vävnad och hjälper utrensningen av gifter från kroppen genom att stimulera fysiska processer, till exempel renandet av levern.

Närproducerade örter
Okanagan Valley

Vanligtvis odlat i British Columbia och Saskatchewan av människor vi känner och litar på, som Herbert från Cultus Lake. Alla örter i ACANA kommer från den betrodda nordamerikanska regionen, vilket är ovanligt bland dagens foderproducenter.

Biologiskt korrekt

Färska lokala råvaror

Egen tillverkning