Biologiskt korrekt

Gråvargen är förfader till alla tamhundar. Den afrikanska vildkatten är förfader till alla tamkatter. Även om år av avel har fått fram hundratals “vargar” och “vildkatter” med olika utseende har beteendet hos dessa djur fortsatt vara detsamma.

Det är faktiskt så att matsmältningssystemet hos dagens hundar och katter är samma som det hos deras vilda kusiner, så det är inte förvånande att deras födobehov fortsätter att vara detsamma.

Det biologiskt korrekta konceptet är enkelt: Här speglas mängden och variation av färskt kött som hunden och katten av naturen anpassats för att äta.

Acanas rika och närande köttinnehåll utesluter högglykemiska kolhydrater, grönsaksproteiner, syntetiska tillsatser och allt annat som inte är naturligt och ämnat för ditt djur att äta.

Acana följer naturens regler:

1. Hög kötthalt – Rik på protein

Din hund eller katt är en köttätare anpassad för en diet som är rik på kött och protein. ACANA ÄR FYLLT MED UPP TILL 75 % KÖTT — tre gånger så mycket som konventionell hund- och kattmat — och är helt fritt från ingredienser av växtprotein.

Din hund eller katt är inte bara kapabla till att äta samma föda som deras förfäder – de ska även göra det för att må så bra som möjligt.

Precis som sina kusiner är dagens hundar och katter utrustade med vassa tänder, ett kort matsmältningssystem och en kropp som utvecklats för att metabolisera protein och animaliska fetter.

Med dess köttinnehåll (upp till 75 %) kommer över 90 % av Acanas protein från animaliska råvaror (inget gluten, koncentrat från ärtprotein eller potatis) som ger din hund eller katt näring i enlighet med djurets evolutionära behov.

2. Höga halter av färskt kött

Upp till hälften av de olika köttyperna i Acana är färskt och ger viktiga näringsämnen i deras mest verksamma form samtidigt som de ger den naturligt salta smaken och den kvalitet som hundar och katter instinktivt söker.

Vi tycker att mindre behandling är bättre. Det är därför upp till 50 % av allt kött, fisk, fågel och ägg i Acana levereras färskt i sin mest näringsrika form för att ge den smak och goda kvalitet som hundar instinktivt kräver.

Kylning är det enda sättet att bevara vårt färska kött och vårt råa kött är snabbfruset vid det optimala tillfället för att bibehålla dess naturliga arom. För att behålla de färska ingredienserna tillreder vi Acana i små mängder och vid låga temperaturer (90 C / 195 F).

Färskt kött är fullt av protein, fett, vitaminer och mineraler i deras mest närande form. Allt vårt kött kommer ifrån djur som även passar för mänsklig konsumtion.

3. Variation av färskt kött

I naturen äter hundar och katter en mängd olika bytesdjur. Därför innehåller Acana kött, organ och brosk från frigående fågel, köttdjur och vildfångad fisk.

Tänk på variationen i en naturlig diet: ägg i dag, anka eller gås i morgon och fisk dagen efter det. En rik variation av kött är ledstjärnan i vår biologiskt korrekt-filosofi.

Den här variationen saknas i konventionella djurfoder som normalt endast innehåller en djuringrediens, till exempel kyckling eller lamm. Dessa ingredienser är dessutom högprocessade och sällan färska.

Acana har ett varierat innehåll av gårdsuppfött kött, frigående fågel och vildfångad fisk, vilket ger en mängd näringsrika proteiner och fetter och därför skapar de absolut bästa förutsättningarna för en fantastisk hälsa.

Läs mer om våra färska lokala råvaror här. 

4. WHOLEPREY™

Naturen sammansatte näringsämnena som finns i hela djur för att helt tillgodose matbehovet hos din hund eller katt. Halten kött, organ och brosk i Acana speglar den naturliga dieten, vilket eliminerar behovet av en lång lista av syntetiska ingredienser.

Med sin oändliga visdom kopplade naturen samman näringsämnen från hel fisk, fågel och vilt för att tillgodose hudars och katters unika näringsbehov.

I naturen finns inga syntetiska tillsatser utan där tillgodoser vargar och vildkatter sitt näringsbehov genom att få i sig bytesdjur – muskelkött som ger protein och fett, inälvor ger vitaminer och mineraler, ben och brosk innehåller kalcium och fosfor.

Vårt Wholeprey™-foder speglar den naturliga kosthållningen, med kött, organ och brosk i en fördelning som ger naturliga näringsämnen och eliminerar behovet av långa listor av tillsatser av syntetiska vitaminer, mineraler och aminosyror.

SÅ GOTT SOM ALLA NÄRINGSÄMNEN I ACANA ÄR HELT NATURLIGA – INTE SYNTETISKA.

 

SUPERMAT FÖR HUNDAR OCH KATTER

Genom de viktiga mineraler, vitaminer, nyttiga fetter och vitala aminosyror som hittas koncentrerat och naturligt i organkött får din hund eller katt all den näring som behövs för att den ska kunna må bra och utvecklas.

Inälvor som njure, lever och komage är fyllda med höga doser av bland annat B-vitamin och mineraler.  B-vitamin och mineraler såsom fosfor, järn, koppar, magnesium och jod ger tillsammans med de viktiga fettlösliga vitaminerna A, D, E och K din hund rätt näring på ett naturligt sätt.

5. Begränsad mängd kolhydrater

Den naturliga dieten innehåller få kolhydrater, därför ser ACANA också till att begränsa kolhydraterna och ersätter snabba kolhydrater som majs och ris med lågglykemiska frukter och grönsaker.

Även om det är allmänt känt att kolhydrater är en ledande orsak till övervikt och diabetes innehåller ofta den konventionella hund- och kattmaten mer än 50 % kolhydrater. 

Något som är ännu värre är att hundmat ofta innehåller snabba kolhydrater som ris, potatis och tapioka; stärkelser som förbrukas snabbt vilket gör att blodsockret skjuter i höjden och skapar ett utökat fettlager – faktorer som kopplas till övervikt och diabetes.

Det är därför biologisk korrekta ACANA innehåller lågglykemiska frukter och grönsaker som hel pumpa och butternutsquash vilka långsamt går ut i till blodet och ger en stabil blodsockernivå och minskar risken för fettlagring.

BEGRÄNSAD MÄNGD KOLHYDRATER | GLYKEMISK BELASTNING

Glykemisk belastning (GB) är det bästa sättet att mäta matens påverkan på blodsockret och det i sin tur beräknas genom att multiplicera den glykemiska indexnivån (GI) hos kolhydraterna med mängden kolhydrater i maten.

Glykemisk belastning = Glykemiskt index × Gram kolhydrater ÷ 100.

En glykemisk belastning över 20 anses vara högt, 11-19 är mittemellan och 10 eller mindre anses vara lågt. All ACANA-mat har GB 10 eller mindre vilket skapar förutsättningar för slanka muskler med mindre underhudsfett.

Biologiskt korrekt

Färska lokala råvaror

Egen tillverkning